Please login or register.

Login with username, password and session length


Grad:

Vijesti s portala

ACCUMEASURE: PROGRAM KOJI OTKRIVA SVE O STANJU JEDRA

AccuMeasure je program razvijen za analizu dubine i pozicija najve─çe dubine jedra, a mo┼żemo analizirati i druge podatke va┼żne za procjenu trenuta─Źnog stanja i optimalnog namje┼ítanja jedra

MLADEN ┼áUTEJ: NA JEDRILICI SAM PROVEO 10 GODINA ┼ŻIVOTA

Legenda hrvatskog jedrenja i ─Źovjek koji je kao amater oplovio gotovo sva svjetska mora i oceane, upravo je izdao novu knjigu ÔÇ×Ocean i druge pri─ŹeÔÇť o svojim dogodov┼ítinama na brojnim svjetskim putovanjima

Author Topic: Privilege 465  (Read 6424 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline hidrotherapy

  • Global Moderator
  • Komodor
  • *****
  • Posts: 1218
Privilege 465
« on: July 01, 2014, 11:22:39 AM »
Ove godine smo išli na prvo krstarenje s katamaranom Privilege 465.
Do sada smo većinom plovili s Privilege 435, ali on je otišao u Rogoznicu, a ovaj je iz Turske došao u Pulu.
Brod iza sebe ima 9 sezona chartera u Turskoj. Ono ┼íto je potrebno naglasiti da na gelcoatu nema niti jedne pukotine, pau─Źine i sl. niti oko bitvi, niti oko stupi─ça. Te pukotine nisu rijedak slu─Źaj na 10 godina starim plovilima, ali ovdje je posao izveden dovoljno kvalitetno pa toga nema.
Privilege spada u kategoriju luksuznih cruising katamarana. Njemu performanse nisu na prvom mjestu, ali nisu niti za podcjenjivanje( 20 ─Źv vjetra na 150-160 stupnjeva daje 10 ─Źv brzine bez gennakera).
Brod je dobro opremljen, te ima sve osim klime. Od va┼żnijih stavki: generator, desalinizator, inverter 2000w, perilica za su─Ĺe, sve vi─Źeve elektri─Źne, gennaker, svi wc-i elektri─Źni, radar, navtex, Bose ozvu─Źenje, led rasvjeta, soha za gumenjaka( u ovom slu─Źaju 3,20 m + Honda 10 ks)...
Ovo je charter izvedba s ─Źetiri kabine i ─Źetiri wc-a + skiperska kabina s vlastitim wc-om. Spremi┼íta na brodu ima dovoljno za bezbri┼żan put oko svijeta i to je velika stavka jer je spremi┼íta uvijek premalo i taj nedostatak uglavnom pove─çava kaos na brodu. Op─çenito, brod je jako komforan kako u plovidbi, tako i na sidru( ako se pravilno usidri). Prostora ima toliko da se nas ─Źetvero tra┼żimo po brodu.
─îim se stupi na brod vidi se da je to jedna druga kategorija od Lagoona, Fountain Pajota, Nautitecha i sl. Druga kategorija je i cijena. Skuplji je od njih u osnovi oko 150.000 eur-a.
Privilege poprili─Źno dobro dr┼że cijenu kao rabljeni, tako da za ovakav brod treba ra─Źunati na cca 300.000 eur-a.
Mi smo prvi nakon va─Ĺenja broda i poliranja trupa, tako da na 2000 okretaja plovi cca 8,5 ─Źv uz potro┼ínju od oko 8 litara. Na jedan motor i 2.000 okretaja plovi brzinom od 6,7 ─Źv uz potro┼ínju od 4 litre. Ne smijemo zaboraviti da je to katamaran od 15m i cca 20t.

Video je u izvornom obliku i neobra─Ĺen, tako da se unaprijed ispri─Źavam.

https://www.youtube.com/watch?v=u44ndEc2uuY
« Last Edit: July 01, 2014, 02:41:35 PM by hidrotherapy »