Slane tehnike > Mornarske tehnike

Vez na bovu i kraj

(1/4) > >>

Dario:
Prilikom dolaska u uvalu, u danasnje vrijeme, vec su vecinom postavljene bove za koje bi se trebali vezat umjesto sidrit.
Nakon sat smo izabrali bovu koja nam najvise odogovara, pokusamo prici tako da nam pramac gleda u vjetar, ulovimo bovu (najcesce mezomarinerom = čaklja) i provucemo kroz kariku. Bolja je ona ispod bove, ako je moguce.

Vecinom je to gotovo, ali mozemo se vezati i krmom na kraj (oko nekog bora, kamena..). Na konopu kojim smo veazni z akraj dobro je posatvit neku malu plutacu kako bi nam konop drzao na povrsini da ga mozemo lakse nategnut, ai da bi drugi vidjeli da se tu nama nalazi konop.

Vasi savjeti i misljenja?

Vanja:
Radio sam na guletu (drveni brod sa jedrima za 8 gostiju, kao neko luksuzno krstarenje) prošlo ljeto. Redovito smo bacali sidro i dve cime na kraj. Također u skiperaži sam se dosta često vezao na kraj (Hvar)

Fora je  tome da se krme zavuče pod kraj i da vjetar puše preko broda jer je kraj visok. Na kraj se veže tako da je krma broda što bliže kraju, i da je u usmjerena u vjetar koji se očekuje, a ne da se vežmo sa kraj i počne nam puhat u bok. Vrlo je bitno da krmeni konopi idu u križ odnosno,sa desne krmene bitve konop ide na lijevu stranu a lijevi konop na desnu. Na taj način se smanjuje kretanej krme lijevo desno, zbog kuta. Bolje je vezat se za drvo nego za kamen, jer kamen zna oštetit konop ili ga zajede. Bolje je provuć duplin oko stabla ili kamena pa kad idemo ča odvežemo jednu stranu i drugu povučemo na brodu. Ako nemamo dovoljno konopa za duplin, tada ako se bježi sa veza puštamo taj konop u more i kasnije dolazimo po njega. Tu treba pazit da nam ne ode u propelu ako pluta. Ako su krmeni konopi dugi na njih se stavlja pajet da se vidi da je tu konop i da se tu neide sa brodom.
Zanimljivo je da u Korčuli u uvali zapadno od ACI -ja, lučka uprava ne dozvoljava vezanje na kraj. Jer "Nesmiš se tako vezat je bi to vidili ovi drugi šta neznaju pa bi i oni tako i onda bi bilo sra...".

matoi:
A ja sam mislio da domaći ljudi "od mora" preziru (nas žabare) ako vide da vežemo barku za stablo... Mislim da su čak i u ANA-i na tečaju pričali kako to nije za radit. A možda sam samo ja nešto krivo shvatio, ali jednom sam nakratko ušao u jednu od uvala na Šćedru kod Hvara, kad je bilo dano upozorenje za nekakvu neveru, i tamo je nahrupila gomila brodova i svi su vukli konope na razno grmlje i sitno drveće. Nekako je to stvarno ružno izgledalo.... Mislim da bi bilo i prilično opasno ostat među njima jer ih se toliko naguralo i isprekrižalo konope i sidra, da bi u slučaju da treba bježat van sigurno zapleli neki od tih konopa oko propele, a možda zagropali i sidra međusobno.

Unatoč tome, mislim da bih i ja u nekim situacijama bio u napasti osigurati barku na taj način, ali još me muči ta ideja predviđanja smjera vjetra. Imam dojam da često vjetar u vali toliko "šara" da skoro uvijek u nekoj fazi kresne u bok.

 ::) sad sam puno nadrobio a ništa pametno, a ča morem

Vanja:
Svaki sustav veza ima prednosti i mane. Ovisno o situaciji i vremenu i sredstvima za vez koja su ti na raspolaganju izabrat ćeš način veza.
Apsolvent sam na pomorskom fakultetu i savim je normalno da se brodovi vežu u četverovez znači: na provu dva sidra, svako u svoju stranu i na krmi konopi u križ prema obali. Veliki brod se na obalu veže na bitve ili anela, a jedrilica u zaljevu za stablo ili kamen.
Ako je nevera u prognozi opet ovisi o puno faktora da li je bolje u četverovez ili se vrtit po zaljevu dok ne prođe nevera ili se samo sidrit i tako dalje. Nemože se reć ni da se ne veže u četverovez, ni da se uvijek kad je nevera mora vezat u četverovez.


U slučaju da je vez opasan i da treba bježat, prvo treba pazit propelu, jer ako ti ulovi konop ti si vrlovjerovatno na grotama. Ako su sidra i konopi zapetljanji, odreži konpe i pusti sva lanac u more i briši van. Lako ćeš se vratit po cime i lanac, a i ako ih nabude manja je šteta nego da izgubiš brod! Kod ovog puštanja lanca, prekontroliraj karabin sa kojim je spojen za brod da se može jednostavno oslobodit, ako imaš vremena zaveži pajet za lanac pa da ga poslje lako nađeš.

Na Šćedru je ona malu uvala, ako je gužva bolje ti se tamo vrtit nego vezat. Pa kad nevera proođe kreni dalje. Jasno treba se vezat za debelo stablo a ne za neke grančice. Drugi problem kod gužve je šta ako nekom pusti vez taj se nasloni na tebe i tebi može puknut vez.
Ima slučajeva u Hvaru, gdje se sidri miljon barki i ekipa ode na večeru, brod ode sa sidra i pokupi još neke i tako dalje...

Što se tiče predviđanja vjetra u pravilu poslje nevere dođe bura ili tramuntana. Ako je u prognozi nevera odi u marinu i mirno spavaj, normalno kreni ranije da nađeš mjesto i imaj neku rezervu da je marina puna pa da se moš negdje drugdje sakrit dok ne prođe.

matoi:
Fala, lijepo si to obrazložio. Inače što se tog Šćedra tiče, ne bi mi bili niti razmatrali tu uvalu da nije već bilo dosta kasno pa je trebalo riješiti i pitanje gdje prenoćiti... a tamo ih se bilo toliko naguralo, da je stvarno tresnula nevera bio bi to unutra mali nautički lunapark   :-\

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version