Please login or register.

Login with username, password and session length


Grad:

Vijesti s portala

ACCUMEASURE: PROGRAM KOJI OTKRIVA SVE O STANJU JEDRA

AccuMeasure je program razvijen za analizu dubine i pozicija najveće dubine jedra, a možemo analizirati i druge podatke važne za procjenu trenutačnog stanja i optimalnog namještanja jedra

MLADEN ŠUTEJ: NA JEDRILICI SAM PROVEO 10 GODINA ŽIVOTA

Legenda hrvatskog jedrenja i čovjek koji je kao amater oplovio gotovo sva svjetska mora i oceane, upravo je izdao novu knjigu „Ocean i druge priče“ o svojim dogodovštinama na brojnim svjetskim putovanjima

Author Topic: "Marina"  (Read 12989 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Online Strici

 • Admiral flote
 • **********
 • Posts: 5813
 • Gender: Male
Re: "Marina"
« Reply #10 on: November 23, 2013, 04:42:33 PM »
Ja ju poznam odavno, onda kad su ju Lošinjali več poprilčno staru i kupili, a sretali smo ju počesro (jer sam tada radio na tom području). Ona me se doimala kao zrela dobro držeča malo jača gospođa :laughing7:. Bila je uvjek dobro održavana, to prije, kasnije ju izbliza nisam vidio, a meni je jako važno kako brod izgleda. I mislim da je na Jadranu bila jako jedinstvena, prepoznatljiva da se nije moglo pogriješiti koji je to brod, makar koliko daleka bila.
I bilo mi je jako žao kad sam čuo da je izvan službe, a eto ovdje čuo da je bila nekoliko godina u Lošinjskoj luci.
Pa sad da mi je drago što če biti hotel u Riječkoj luci, osobno mi baš i nije, radije bi da je negdje malo više u prirodi, ali blizu Rijeke.
U svakom slučaju mi je jako drago da nije izrezana, pa joj želim još malo života, makar u "invalidskim kolicama", mojoj simpatičnoj zreloj gospi :thumbsup:.
Životu nemožeš dodati ni jedan dan, ali danu više života možeš

Online pelig

 • Chief
 • ****
 • Posts: 615
Re: "Marina"
« Reply #11 on: May 25, 2018, 08:52:53 AM »
Dobro je postala brod-hotel ?

To je sada Botel Marina. Pretpostavljam da mnogi si stranci taj izraz Botel tumače kao hrvatsku verziju riječi brothel. Što bi reć bordel.  :icon_scratch:

Online Strici

 • Admiral flote
 • **********
 • Posts: 5813
 • Gender: Male
Re: "Marina"
« Reply #12 on: May 25, 2018, 08:55:30 PM »
I ja bih tako shvaćao, sada još u Rijeci, prije poznatoj po toj "usluzi". Botel dolazi vjerojatno od Boot, što znači "čamac". :icon_scratch:
Iako Marina nema veze s čamcem, ali blesavo na stranim jezicima (Njemačkom i Engleskom) se počesto brodovi spominju kao Boot.
Ali kako god da je bolje je nego što je završila "Liburnija". :sad10:
Opet ponavljam otprije o "Marini" napisano, vidim ju zorno kao da je jučer bilo, a tada gotovo svakodnevno, mislim da je tada plovila za Zadar i iz njega.
Vidim ju i u Malološinjskoj luci, a s nostalgijom se prisjećam Lošinjske plovidbe i Lošinjske tradicije, pomoraca, i njihovog čuvenog brodogradilišta. Nostalgija, sjećanja, svakako. :sad10:
Mi nismo mnogočega vrijedni, mi nemamo mnogočega što neki drugi imaju. Ali zato imamo mnogoštošta što drugi nemaju. Boljega ili lošijega, procijenite sami. :laughing7:

Evo u vlas ovakva je pored nas partila:


A ovalo leži kao "Botel" vezana u Rijeci:


A to je sada samo dio pogleda s Marine na uvijek meni očaravajuću Rijeku:
Životu nemožeš dodati ni jedan dan, ali danu više života možeš