Please login or register.

Login with username, password and session length


Grad:

Vijesti s portala

ACCUMEASURE: PROGRAM KOJI OTKRIVA SVE O STANJU JEDRA

AccuMeasure je program razvijen za analizu dubine i pozicija najveće dubine jedra, a možemo analizirati i druge podatke važne za procjenu trenutačnog stanja i optimalnog namještanja jedra

MLADEN ŠUTEJ: NA JEDRILICI SAM PROVEO 10 GODINA ŽIVOTA

Legenda hrvatskog jedrenja i čovjek koji je kao amater oplovio gotovo sva svjetska mora i oceane, upravo je izdao novu knjigu „Ocean i druge priče“ o svojim dogodovštinama na brojnim svjetskim putovanjima

Author Topic: Eksplozija na brodici na Rabu  (Read 2108 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline NP Tim

  • Terco
  • ****
  • Posts: 492
Eksplozija na brodici na Rabu
« on: March 26, 2012, 11:31:08 AM »
Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru zaprimila je dojavu o eksploziji na brodici registarskih oznaka 505 RB, dužine 9,62 m koja se dogodila u subotu, 24.3., pored benzinske postaje INA Rab.

U trenutku eksplozije na brodici je bio vlasnik S. K. iz Raba, njegova maloljetna kćer i još jedna muška osoba kojima je zbog opeklina najprije pružena prva pomoć u Domu zdravlja na Rabu, a potom su prebačeni helikopterom u KBC Rijeka.

Vlasnik brodice i njegova kćer zadobili su lakše, a muška osoba teže ozlijede. Još jedna osoba bila je na obali kraj brodice, no srećom nije ozlijeđena.

Vatrogasna postrojba Rab ugasila je požar na brodici, no ona je skoro u potpunosti izgorjela, ali nije potonula.

Oko brodice postavljena je zaštitna brana kako bi se spriječilo moguće onečišćenje. Brodica je dizalicom podignuta na obalu.

Video i slike http://dnevnik.hr/vijesti/crna-kronika/rab-u-eksploziji-na-brodici-ozlijedzeno-troje-ljudi.html