Please login or register.

Login with username, password and session length


Grad:

Vijesti s portala

ACCUMEASURE: PROGRAM KOJI OTKRIVA SVE O STANJU JEDRA

AccuMeasure je program razvijen za analizu dubine i pozicija najveće dubine jedra, a možemo analizirati i druge podatke važne za procjenu trenutačnog stanja i optimalnog namještanja jedra

MLADEN ŠUTEJ: NA JEDRILICI SAM PROVEO 10 GODINA ŽIVOTA

Legenda hrvatskog jedrenja i čovjek koji je kao amater oplovio gotovo sva svjetska mora i oceane, upravo je izdao novu knjigu „Ocean i druge priče“ o svojim dogodovštinama na brojnim svjetskim putovanjima

Author Topic: Nasukala se jahta na Ugljanu  (Read 1885 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline NP Tim

  • Terco
  • ****
  • Posts: 492
Nasukala se jahta na Ugljanu
« on: February 01, 2012, 05:42:41 PM »
Jaka bura nasukala je jutros oko 8.30 17-metarsku jahtu na obalu ispred Kukljice na otoku Ugljanu, izvijestilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Jahta Nadja, upisana u zadarskoj luci, bila je bez posade i usidrena na morskom vezu ispred Sukošana, a vjetar i valovi odvukli su je na suprotnu stranu zadarskoga kanala gdje se nasukala lijevim bokom.

Zadarska lučka kapetanija isplovila je na mjesto događaja i utvrdila da jahta ima manje oštećenje na trupu i da je u nju prodrlo more, ali nije onečišćen morski okoliš.

O tome je upoznat vlasnik koji mora osigurati plovilo kako se ne bi dogodilo veće oštećenje te odsukati je čim to dopusti vrijeme, navodi se u priopćenju.