Please login or register.

Login with username, password and session length


Grad:

Vijesti s portala

ACCUMEASURE: PROGRAM KOJI OTKRIVA SVE O STANJU JEDRA

AccuMeasure je program razvijen za analizu dubine i pozicija najveće dubine jedra, a možemo analizirati i druge podatke važne za procjenu trenutačnog stanja i optimalnog namještanja jedra

MLADEN ŠUTEJ: NA JEDRILICI SAM PROVEO 10 GODINA ŽIVOTA

Legenda hrvatskog jedrenja i čovjek koji je kao amater oplovio gotovo sva svjetska mora i oceane, upravo je izdao novu knjigu „Ocean i druge priče“ o svojim dogodovštinama na brojnim svjetskim putovanjima

Author Topic: Sudar broda i brodice  (Read 1779 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tin

  • Viceadmiral
  • ********
  • Posts: 2124
  • Gender: Male
Sudar broda i brodice
« on: June 02, 2011, 07:35:57 PM »
Dana 2. lipnja 2011. godine, u 08:35 sati, prilikom plovidbe kroz prolaz Maknare, došlo je do sudara između  broda “Natalia”, hrvatske državne pripadnosti, kojim je upravljao kapetan N. D. (42) iz Zadra, i brodice registarske oznake ZD 7203, kojom je upravljao vlasnik-voditelj brodice D. A.(52) iz Zadra.

Prilikom sudara došlo je do prevrtanja brodice ZD 7203, na kojoj se nalazio jedan član posade. Brodica je nakon prevrtanja dovedena u plovni položaj, te je uhvaćena u tegalj, i otegljena u luku Molat, radi očevida.

Voditelj brodice nije ozlijeđen, kao ni itko od četiri člana posade broda „Natalia“, a također nije došlo ni do onečišćenja mora.

Nastala je manja materijalna šteta na brodici, dok brod „Natalia“ nije pretrpio oštećenja.

Nakon obavljenog očevida i ispitivanja sudionika pomorske nezgode, inspektor sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Zadar, podnio je optužni prijedlog protiv zapovjednika broda, i jednog člana posade broda „Natalia“, te voditelja brodice registarske oznake ZD 7203.

www.mmpi.hr