Please login or register.

Login with username, password and session length


Grad:

Vijesti s portala

ACCUMEASURE: PROGRAM KOJI OTKRIVA SVE O STANJU JEDRA

AccuMeasure je program razvijen za analizu dubine i pozicija najveće dubine jedra, a možemo analizirati i druge podatke važne za procjenu trenutačnog stanja i optimalnog namještanja jedra

MLADEN ŠUTEJ: NA JEDRILICI SAM PROVEO 10 GODINA ŽIVOTA

Legenda hrvatskog jedrenja i čovjek koji je kao amater oplovio gotovo sva svjetska mora i oceane, upravo je izdao novu knjigu „Ocean i druge priče“ o svojim dogodovštinama na brojnim svjetskim putovanjima

Author Topic: Odsukana 13 metarska jedrilica s rta Ražanj  (Read 1820 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tin

  • Viceadmiral
  • ********
  • Posts: 2124
  • Gender: Male
Odsukana 13 metarska jedrilica s rta Ražanj
« on: May 19, 2011, 11:15:45 AM »
Jedrilica „Maca“, koja se danas u 13.30 sati nasukala na rt Ražanj, odsukana je u 14.40 sati uz pomoć ronioca tvrtke EmergenSea koji su uspješno oslobodili zaglavljenu kobilicu iz stijena, te se za sada ne uočavaju znatnija oštećenja.

Vijest o nasukanju 13 metarske jedrilice Lučkoj kapetaniji Split javio je svjetioničar s rta Ražanj. Na mjesto događaja odmah se brodicom uputio kapetan Ispostave Milna Nikola Brkuljić.

U trenutku nezgode na unajmljenoj jedrilici u vlasništvu tvrtke Šprajc THD d.o.o. nalazila su se četiri člana posade njemačkih državljana.

Zbog nepoštivanja pravila sigurnosti plovidbe protiv zapovjednika U.C. (51) bit će podnesen  prekršajni nalog, nakon čega će uslijediti i novčana kazna.

Uslijed ove pomorske nezgode nitko nije ozlijeđen, a eventualna nastala šteta utvrdit će se nakon što se jedrilica izvuče iz mora.

Dok se ne utvrde oštećenja i obavi izvanredni tehnički pregled, jedrilici je zabranjena plovidba.

Nakon nezgode, jedrilica je otplovila u luku Milna na Braču.