Please login or register.

Login with username, password and session length


Grad:

Vijesti s portala

ACCUMEASURE: PROGRAM KOJI OTKRIVA SVE O STANJU JEDRA

AccuMeasure je program razvijen za analizu dubine i pozicija najveće dubine jedra, a možemo analizirati i druge podatke važne za procjenu trenutačnog stanja i optimalnog namještanja jedra

MLADEN ŠUTEJ: NA JEDRILICI SAM PROVEO 10 GODINA ŽIVOTA

Legenda hrvatskog jedrenja i čovjek koji je kao amater oplovio gotovo sva svjetska mora i oceane, upravo je izdao novu knjigu „Ocean i druge priče“ o svojim dogodovštinama na brojnim svjetskim putovanjima

Author Topic: Osnivačka skupština Udruge ORC International  (Read 3470 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tin

 • Viceadmiral
 • ********
 • Posts: 2124
 • Gender: Male
Osnivačka skupština Udruge ORC International
« on: November 04, 2010, 07:47:39 PM »
6. studenog u Biogradu u prostorijama Kapetanskog kluba Marine Kornati s početkom u 18 sati održat će se osnivačka skupština Udruge ORC International.
Inicijativni odbor za osnivanje Udruge ORC International poziva sve vlasnike jedrilica koje se natječu po ORC International premjeru ili njihove predstavnike da se pridruže osnivačkoj skupštini.
Kontakt: Nora Mratović,tajnica inicijativnog odbora za osnivanje udruge 098 502 516

Offline Dario

 • Admiral
 • *********
 • Posts: 3121
 • Gender: Male
Re: Osnivačka skupština Udruge ORC International
« Reply #1 on: November 07, 2010, 10:23:20 AM »
izvor:www.morsko-prase.hr

"Osim prvoplasiranog slovačkog Quebramara i njegovog kormilara Petera Mosny koji su sasvim sigurno osvojili nagradu za otvoreni poredak, pitanje pobjednika Kupa Hrvatske još uvijek je skroz otvoreno pogotovo u konkurenciji posada. Nakon pet regata posade Teute (vlasnik Igor Grgičević) i Mareusa (vlasnik Ivan Drinković, sponzor Klinika Drinković) imaju isti broj bodova – 15., što znači da se može očekivati žestoko nadmetanje za svaki metar u Biogradu. Obično kad se dva „tuku“ svoju prigodu čeka treći, pa tako s trećeg mjesta, sa četiri boda zaostatka vreba Gringo 2 (vlasnik JK Uskok, sponzori Garmin i Henri Lloyd).

U poretku kormilara najbolji hrvatski kormilar uoči Biograda je Krešimir Đakulović (JK Špinut Split), priprijetiti mu može jedino Robert Sandalić (JK Uskok Zadar) na drugom mjestu. Đakulović ima 15 bodova, a Sandalić 19. Za treće mjesto konačnog poretka ORC Kupa Hrvatske u Biogradu će se nadmetati Davor Zanini (JK Delfin Pula) i Robert Radola (JK Vega Pula), koje na trećem i četvrtom mjestu dijele dva boda.

Marina Kornati Kup jedri se u subotu i nedjelju, 6. i 7. studenog u akvatoriju Biograda. Predviđeno je pet jedrenja kursa Štap. Start prvog jedrenja zakazan je za subotu u 12 sati. Proglašenje najboljih na Marina Kornati Kupu, te pobjednika ORC Kupa Hrvatske 2010. godine održat će se u restoranu Marine Kornati u nedjelju odmah nakon objave službenih rezultata."

Offline zdravko dren

 • Zdravko Dren
 • Noštromo
 • ***
 • Posts: 397
 • Gender: Male
 • Faks helizim 45 godina - simbol čistoće !!
Re: Osnivačka skupština Udruge ORC International
« Reply #2 on: November 07, 2010, 08:12:49 PM »
Lipi pozdrav, evo naša je Teuta pobjedila ovaj ORC Kup a Krešo UFC Đakulović je kormilar no.1, javljaju mi da je bilo fantasticno jedrenje danas posebno tri plova nakon jednog jucer... svi brodovi i posade izjednaceni cak 3 broda danas na 3. mistu s istim brojem bodova.

Tamo je jucer i danas, jedrila trenutna "slag pjena" semipro jedrenja u hrvata steta sto nije bilo televizija da vidimo fantasticne manevre okretanja bova, jedrenja u polju. Na zalost veliki broj ljudi koji misle da jedre po tim odavde do tamo i nazad seosko fazolskim regatama nikad ni ne dozive ovako odlicne regate u zivotu... do sljedece odlicne regate jer Uskrsnja je u Vodicama i svjetsko je u Cresu a ORC Intl kup Hrvatske sljedecu godinu izazov za prave posade i vrhunske brodove bez sidra na provi anim32 anim32 i vidi cuda svi imaju ugradjene motore koji su ispravni i VHF stanice i svu propisanu opremu za razliku od nekih koji se krste da su brodovi jedrilice a nemogu ... ma sram me reć što (pitaju mobitelom di je start i di je cilj)

Steta sto se ove godine na jačim regatama nije pojavio brod Viga našeg Vrhunskog kormilara Vedrana Ujevića koji je odustao od Midlle Racea i Rute the Ruhm radi bolesti tetke od brata, pa Crna zvjer jer im se nije osusio koper, te Filomena i Zveljarin pa DSK koji je odustao od jedrenja i sad se taljiga po seoskim fešticama ... Janska X nema propelu za transfere, Lisina i Izazivac nemaju tenziju prednjeg straja pa ne mrdaju od Mrduje, Ba-Re, Orion i Strilac nemaju ispravan webastor pa in je vlaga velika za jedrit izvan dosega linije Split-Brac-Hvar-Vis po liti, jer in je tufina velika u brodima a Be First naseg Emila ima veliku osmozu na kolumbi pa je lici antibioticima do dalnjeg.. sve jedrilica do jedrilice ko partizanske ofenzive jaka imena... kad o nama pise Slobodna Dalmacija  happy0034  happy0034 da ne zaboravim vrhunske regatijere Follow me i Us te Project menagemant uzdanice i perjanice Damacca i Milenniuma sve spori brodovi od karbon karbon kevlara koji je prelagan i nije za jadransko more radi puno soli pa ti lagani brodovi puno plivaju imaju "loš premjer"... ove brode Geisha, Pojoda, Gavrilovic, Polet necu ni spominjat oni jedre samo tamo di se ima vezat kruzer a takvih je  vezova ima samo u Splitu, Visu eventualno Rijeci i Zadru, ostala plitka mista ih ne zanimaju... eto isprika ako sam zaboravio spomenut ovon prigodon koju vrhunsku jedrilicu koja smije zajedrit na nekoj regati izmedju loptica kako kaže istrijanski Russell Cutts i njegov vitki konkurent u ljutom ljubičastom brodu Zanini Paul Cyard istre i okolice ta dva broda mogu danas uzest mjeru svim ovim s gornje liste kad se sjete ali koga to briga, jedrenje i tako nije neka bitna stvar na ovom forumu jel tako ?  anim32  anim35 Idemo se napit zato u Kutića veceras svi skupa i popit par litara  anim32 u cast ANA i spomen na No.1  anim64  anim64  anim64 Paikeu namjerno nisan spomenia jer on nema svecice od tomos pumpi pa nemoze jedrit  party3 party3

Pozdrav svim siskejpovima ma gdje bili a posebno Ani i ANA in memoriam No.1  anim64 anim64

Quote
Pododbor klase krstaš – Član pododbora i vd tajnik Ivan Žderić dobio je podršku u radu prema priloženim smjernicama rada pododbora, te se upućuje uz konzultaciju sa stručnim tijelima HJS-a i odnosnim Pododborom da detaljno razradi plan rada ove klase. Potrebno je zahtjeve uskladiti sa važećim Regatnim pravilima, Statutom i pravilnicima HJS-a. Jedriličar Igor Grgičević iznio je problematiku kod ORC premjera i pomanjkanju komunikacije na relaciji jedriličari i vodstvo organizacije HR kupa ORC premjera te Izvršnog odbora odnosno HJS-a. Zaključak je da se za svu problematiku može ići kroz Pododbor za klasu krstaš, a za što je biran i Frane Barbieri u pododbor kao predstavnik ORC jedriličara. Traži se prijedlog i imenovanje novog člana, ukoliko se Barbieri radi privatnih poslova ne stiže posvetiti ovoj problematici. Raspravlja se i o mogućnosti formiranja reprezentativne serije regata ORC premjera za završnom svečanošću koja treba privući sponzore i uglednike, a sve pod pokroviteljstvom i u organizaciji HJS-a. Krajnji cilj je dizanje rejtinga sportskog jedrenja i kvalitetniji pristup jedrenju kod jedriličara i vlasnika jedrilica koji imaju financijskih sredstava za jedrenje na skupim ORC jedrilicama te na kraju i financijska dobit za HJS i jedriličare u malim klasama. Za iznošenje ovog projekta zadužuje se član IO Bartul Mišura i jedriličar Igor Grgičević.
  part0011  part0011  part0011 anim59 anim59 anim59
« Last Edit: November 07, 2010, 09:45:37 PM by zdravko dren »
zdravko dren, you are banned from posting and sending personal messages on this forum. Izmišljeno vrijeđanje administratorice Male od Foruma jer je jača i tlači Zdravka kojem u diskusiji nije dorasla, nego koristi podmetanje i silu da ga onesposobi.

Članarina za klasu Krstaš  (Read 10.016 times)

Offline Tin

 • Viceadmiral
 • ********
 • Posts: 2124
 • Gender: Male
Re: Osnivačka skupština Udruge ORC International
« Reply #3 on: November 08, 2010, 02:12:04 PM »
i vidi cuda svi imaju ugradjene motore koji su ispravni i VHF stanice i svu propisanu opremu za razliku od nekih koji se krste da su brodovi jedrilice a nemogu ... ma sram me reć što (pitaju mobitelom di je start i di je cilj)

A cujes... bolje da pitaju i mobitelom nego nikako..... Ako ti se pokvari stanica ili imas los prijem ili te nitko ne cuje onda bolje mobitelom nego se dovikivati... :)

Offline Tin

 • Viceadmiral
 • ********
 • Posts: 2124
 • Gender: Male
Re: Osnivačka skupština Udruge ORC International
« Reply #4 on: November 08, 2010, 02:14:47 PM »
Evo sto pise na HJS-u:

S Marina Kornati kupom u Biogradu završio je ORC Kup Hrvatske 2010. godine. Nakon šest odjedrenih regata, od travnja do studenog, pobjedu je u konkurenciji jedrilica odnijela ekipa Teute u vlasništvu Igora Grgičevića, dok je u konkurenciji kormilara pobjednik Krešimir Đakulović (JK Špinut, Split). Među jedrilicama drugo mjesto na ORC Kupu Hrvatske pripalo je posadi Mareusa (vlasnik Ivan Drinković), a treće Gringu 2 (vlasnik JK Uskok). U konkurenciji kormilara drugi je Robert Sandalić (JK Uskok, Zadar), dok je treće mjesto zauzeo Davor Zanini (JK Delfin, Pula).

U otvorenom dijelu ORC Kupa Hrvatske prvo mjesto zauzela je slovačka posada na jedrilici Quebramar i njen kormilar Peter Mosny. Na ORC Kupu Hrvatske 2010. godine natjecale su se 34 posada iz Hrvatske, Slovačke, Češke, Italije i Austrije, oko 300 jedriličara i jedriličarki.

O pobjednicima je odlučio Marina Kornati Kup. Najzanimljivija borba odvijala se u konkurenciji jedrilica, jer su posade Teute i Mareusa u zadnju regatu ušle s istim brojem bodova. U četiri odjedrena plova ekipa Teute, predvođena ovoga puta Bartulom Mišurom, izborila se za ukupnu pobjedu na ORC Kupu Hrvatske 2010. zauzevši drugo mjesto na regati u Biogradu. Mareusu je pripalo četvrto mjesto u Biogradu, odnosno drugo u konačnom poretku ORC Kupa Hrvatske. Gringo 2 je s petim mjesto u Biogradu potvrdio treću poziciju ukupnog poretka. Nikoga nije iznenadilo da je pobjedu na još jednoj regati odnio slovački Quebramar, koji se ove sezone pokazao gotovo nepobjedivim na regatama ORC Kupa Hrvatske. Od šest regata na četiri je bio prvi, uključujući i posljednju.

Prvog dana regate u Biogradu, u subotu, odjedren je samo jedan plov. Dan je bio mahom sunčan i topao, ali i bez vjetra. Jedan plov odjedren je po laganom zapadnjaku, a pobjedu je upisao Quebramar, ispred Teute i Gringa 2.

U nedjelju, drugog dana regate, ponovno se čekalo na moru, no ovoga puta vjetar nije iznevjerio i odjedrena su tri plova po jugu snage 15 do 20 čvorova. Jedno treće i dva prva mjesta ostvario je Quebramar, nakon slabijeg šestog ulaza u prvom plovu dana Teuta je nanizala dva druga mjesta. Od trećeg do petog mjesta Anđela X (Branko Iljadica Rapo vlasnik i kormilar), Mareus i Gringo 2 imali su iste bodove, presudili su pojedinačni ulazi. Pobjeda u drugom plovu regate donijela je treće mjesto na Marina Kornati Kupu Anđeli X.

U Biogradu ujedno održana osnivačka skupština Hrvatskog udruženja ORC jedrilica. Vlasnici jedrilica, jedriličari, te simpatizeri okupili su se kako bi dali podršku novom udruženju čiji je cilj razvoj i promocija sportskog jedrenja na krstašima. Između ostalog razgovaralo se naravno i o ORC Kupu Hrvatske 2011. godine. I iduće godine jedrit će se šest regata:

09.-10.04. – Zlarinska regata (Grand prix Slovakia)
13.-16.04. – Uskršnja regata (lokacija zasad nepotvrđena)
29.04.-01.05. – Zadarski kup
17.-18.09. – ABS Cup (Šibenik)
30.09.-02.10. – Mireo Cup (Pula)
05.-06.11. – Marina Kornati Cup (Biograd)

Offline zdravko dren

 • Zdravko Dren
 • Noštromo
 • ***
 • Posts: 397
 • Gender: Male
 • Faks helizim 45 godina - simbol čistoće !!
Re: Osnivačka skupština Udruge ORC International
« Reply #5 on: November 08, 2010, 02:29:04 PM »
Quote
Ako ti se pokvari stanica ili imas los prijem ili te nitko ne cuje

Pa da na regatu se inace ide s VHF marine koja je pokvarena 3-4 godine od kad su je ukrali, vlasnik krivo spojio +/- ili je zveknuo grom, nakon takvih događaja najčešćr se ispravna VHF marine stanica ni ne kupuje, a da ne govorim koliko brodova ima rezervnu rucnu VHF.. a vazno idu na Jabukz  anim64 anim64
« Last Edit: November 08, 2010, 02:38:16 PM by Tin »
zdravko dren, you are banned from posting and sending personal messages on this forum. Izmišljeno vrijeđanje administratorice Male od Foruma jer je jača i tlači Zdravka kojem u diskusiji nije dorasla, nego koristi podmetanje i silu da ga onesposobi.

Članarina za klasu Krstaš  (Read 10.016 times)

Offline Tin

 • Viceadmiral
 • ********
 • Posts: 2124
 • Gender: Male
Re: Osnivačka skupština Udruge ORC International
« Reply #6 on: November 08, 2010, 02:46:21 PM »
Naravno, ali evo nama je stanica u subotu kod Zdrelca iznenada otkazala poslusnost... predaja radi tip-top, ali prijem je samo neki sum (ne, ne, squelch ne pomaze).... I nista, ruku u dzep, nadji papiric gdje je broj mobitela regatnog odbora i zovi da pitas gdje je cilj posto je regata skracena (javili su VHF-om, ali mi naravno nismo mogli razumjeti poruku).


Startnu proceduru par sati ranije smo uredno culi.... i drugi dan u marini smo cisto culi brod do nas (cisto da vidimo da nije zvucnik ili nesto otislo)... Sad Zare ima zabavu otkriti u cemu je bio problem i da li je bio problem ili mozad samo smetnje neke tog trena (ako se ne varam tamo su neki repetitori na Rivnju ili Sestrunju i na Ugljanu makar sumnjam da bi to moglo biti....)