Slane tehnike > Mornarske tehnike

Straorcadaaa!

<< < (2/5) > >>

GRINGO_ZD:
 
Pa mislim da se u konačnici štrapoja može pretvoriti u neželjenu pojalabandu sa svim efektima (zvučnim i vizuelnim).
Dodao bih u vezi štraorce pod spinakerom da se dodatni neugodni i teškokontroliran efekt stvara u slučaju popuštanja ili  nedržanja karikabasa i gubitka kontrole u bracu zbog povečanja sile i smanjenja kuta.
Kako je u trenutku kad se to desi neizvediva korekcija, prije dolaska u takvu situaciju kontrolirati karikabasso, položaj tanguna (ako je vrh tangun/rogalj viši od hvatišta na jarbolu jedan dio sile koji djeluje na tangun ima tendenciju dizanja tanguna - često kod tanguna bez šine na jarbolu)).
Brac spinakera proveden preko barbera pomaže kontroli u tim uvjetima zahvaljujući boljem kutu.
Kontrolirati i položaj glavnog jedra, prezategnuto ima tendenciju zaorcavanja.
A kad se desi, u svakom slučaju trebalo bi nastojati prebaciti težište jedrilja prema naprijed i omogučiti opadanje.
Imam vrlo malo iskustva u tome ali na malim brodovima već pražnjenje jedra (pazi da ne zagrabi) i eventualno pražnjenje spia pomažu, a što i kako kad se desi pod beštiom od 200 i više kvadrata  ???.........vjerujem da ima iskusnijih. A da ne zaboravim apsolutno ne spadam u "majstore" nego tek nešto malo iskustva i još manje znanja.

stibra:
Super da je netko pokrenuo ovu temu, jer sam počeo seriju tekstova na blogu oko jedrenja na jakom vjetru!

Inače, da bi se izbjegla štaorcada i štrapoja, na jakom vjetru treba puno, puno raditi sa vangom. Preotpušteni vang će vas odvući u štrapoju, prezategnuti u štraorcu. Kod svake nazanke štraorce (što se dere kormilar) treba pustiti vang prije nego se jedrilica nagne u zavjetrinu. Isto tako vang odmah nakon toga treba brzo pritegnuti kako bi se izbjeglo naglo pojanje. Tu je jako bitna komunikacija kormilara i trimera vanga, tj. kod svake naznake zavjetrinskog kormila vang treba kacati i kod najave privjetrinskog kormila vang treba laškati. Ako je sve to popraćeno sa trimanjem škote glavnog i spinakera, može se puno sigurnije jedriti na jakom vjetru. Problem stvaraju nezgodni valovi koji stignu s boka ili pola boka, a kormilar ne stigne reagirati na vrijeme. Ukratko, predvidjeti, a ne reagirati na problem :)

Leprecon:

--- Quote from: stibra on December 03, 2008, 11:12:28 AM ---Super da je netko pokrenuo ovu temu, jer sam počeo seriju tekstova na blogu oko jedrenja na jakom vjetru!
...
 Ukratko, predvidjeti, a ne reagirati na problem :)

--- End quote ---

da, ali glavnina posla se ipak odradjuje na skoti glavnog i na karelu glavnog

naravno, ako je brod ima. tad je vang samo pripomoc, osiguranje.

ako nema sine treba puno vise raditi i sa skotom i sa vangom

jazavac:
Pretpostavljam da ovi savjeti podrazumijevaju imanje sposobne posade na brodu, u regati. Kakvi su savjeti ako je čovjek sam ili sa 'posadom' (bolje reć prijatelji, obitelj, ...) koja nezna jedriti? Recimo, već se na vrijeme skratilo jedra, nema spina ili genakera, vjetar diže, a treba stić do prvog sigurnog veza...mislim, shvaćate situaciju, nije to više forsiranje broda u regati, nego zadržavanje kontrole nad brodom u npr.neveri na điti...netko je slikovito rekao 'spašavanje g....e' na preko 35čv... ;D

dag:
E to, to je zanimljivo, npr kao da si sam, kojim bi redom trebalo obavljati radnje.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version