Slane tehnike > Mornarske tehnike

DRIFTER

<< < (2/2)

RUFUS:
a šta mislite o drifteru od laganog dakrona, koji bi mogli biti problemi ?

jazavac:

--- Quote from: stibra on November 21, 2008, 02:49:05 PM ---Se sjećaš kako je prošla Lana na navigaciji? :) Vodila je regatu do onog otoka kad izađeš iz Lošinjske vale gdje ju je konačno prestigao Shining i ušla u cilj na Iloviku u prvih 7-8. Jedrio sam tu regatu na Zagorju, imali smo katastrofalan start na navigaciji, jedva smo uspjeli do cilja na Iloviku, a jedini svijetli moment je bio prvi štap gdje smo ušli u prvih 10-15 negdje, ali smo uspjeli dići prvo mjesto u grupi ukupno.

--- End quote ---
Lana ukupno (navigacija-1 štap-2 štap) = 19 (11-27-23) Lana u svojoj grupi 1 (1-2-1)
Zagorje ukupno = 23 (23-17-27), u svojoj grupi 1 (2-1-1)

Drugi plov štapa je bilo vjetra 8-10, koji reful i 12čv, kako gdje,  prvi plov od bonace i miš-maša na startu pa do 8 čv na bovi. Do bove je bila laška orca, prama drugoj bovi (ispod cilja) mezonave i pol krme

Eto, iz rezultata se vidi što ti je dobar drifter ;D
--- Quote from: stibra on November 21, 2008, 01:56:55 PM ---Drifter može nekad biti savršen i manja jedrilica može proći kraj velikih kao da stoje :)

Npr. ako znate jedrilice Lana i Zagorje Express, možda ste ih vidjeli u nekim uvjetima sa drifterima. Npr. Lana ide fantastično na jako laganom vjetru s drifterom i nekoliko puta smo prestrašno oprali velike jedrilice koje su isto imale drifter. Ali kad vjetar samo malo pojača, osim ako kurs nije po boku, drifter se nikako ne isplati i treba preći na genovu.

Zagorje je zanimljiv brod koji isto na laganom ima veliku korist od driftera, ali nema dobar kut u orcu kao npr.Lana, ali kad vjetar pojača, sa drifterom je nevjerojatno brz brod po boku, Lana zaostaje daleko, kao i razni UFO-i.
--- End quote ---
E, sad. Malo ovo uspoređujem sa rezultatima Lane i Zagorja, te uvijetim vjetra koji su bili, i baš mi se ne slaže :-\
Možda je u pitanju bila i taktika i još ponešto, ne samo drifter. Da niste previše pretakali tekućeg balasta na fešti večer prije štapa? ;D ;D

Kristian:

--- Quote from: RUFUS on November 21, 2008, 03:14:49 PM ---a šta mislite o drifteru od laganog dakrona, koji bi mogli biti problemi ?

--- End quote ---

smisao svjega je da imaš lagano jedro, koje može stajat i držat oblik po laganom vjetru.Kada ima puno snage se jedro nesmije raztezat, jed postaje duboko te samo povječava otpor. Drifteri se ne rade iz dakrona jer je pretježak i prebrzo se raztegne.

Vandit:

--- Quote from: Dario on November 21, 2008, 10:35:56 AM ---
ima DSK neki drifter od najlona, slicno kao materijal za spin i to na 1 čv već stoji

--- End quote ---
DSK ti ima code zero, i lijepo vuce.

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version