Slane tehnike > Mornarske tehnike

Glavno jedro - oblik i baza

<< < (2/6) > >>

jazavac:
Opet ću malo nagađat i pretpostavljat, i ponavljam, nisam 100% siguran u to što pričam, ali idem logički. Baza uvučena u bumu- sile se raspoređuju po cijeloj duljini buma, vjerojatno je manje prestrujavanje, ali i veći otpor strujanju vjetra uz bazu (vrećasti oblik, nabori itd koje spominješ). Baza na dva roglja-pravilniji oblik, manji otpori, precizniji trim, ali i jače prestrujavanje. Znamo da je idealno otpor = 0 i prestrujavanje = 0. Ako je hvatište sila samo u dva roglja, vjeojatno bum trpi veća naprezanja, možda i više deformira jedro pri jačem vjetru? Na kraju, čini mi se, ako je tako,  da je sad pitanje kompromisa između navedenih pojava, što je bolje u kojoj varijanti, možda ima veze sa vrstom materijala jedra, buma, jačinom vjetra? ??? (tek sad znam da ništa neznam...netko je rekao ;D)
Daj mi malo pojasni šta si htio reć sa
--- Quote from: vragec32 on November 06, 2008, 07:00:11 PM ---Ako kod baze koja je "slobodna" postoji taj spomenuti preklopić da se neutralizira prestrujavanje, to je to - fina forma (profil) i nema prestrujavanja (na najdužem dijelu jedra i na najmanjoj visini od težišta broda = super).
--- End quote ---
mislim na preklopić-jel to misliš na porub jedra i malo mi pojasni ovo iz zagrade.
I da, kad si se dotaknuo vanga, možda bi bilo zgodno da se i o toj temi malo otvori diskusija? 8)

vragec32:
Da bi mogli malo o vangu, slažem se, bilo bi jako korisno.
Čini mi se da bi trebalo još malo o glavnom. I dalje mi nije sve baš potpuno bistro.
Što sam mislio pod (na najdužem dijelu jedra i na najmanjoj visini od težišta broda = super).
Mislio sam da ne gubimo dragocjenu površini jedra koja vuče. Ne površinu doslovno, materijala, nego površinu jedra koja generira vučnu (porivnu) silu. Zbog prestrujavanja se u tom dijelu jedra ona smanjuje.
Na najdužem dijelu? Postoji i prestrujavanje i na vrhu jedra ali kako je jedro gore dosta usko (kratko) tako je i utjecaj mali, a i gore je, daleko od nas (daleko od očiju, daleko od srca - šala ;) ).
E sad položaj gore - dolje. Najefikasnije bi bilo imati porivnu (vučnu) silu u visini težišta broda jer se tada nebismo uopće naginjali, samo zakretali usljed horizontalnog momenta - kraka. Dakle, što ju imamo niže i veću, promatrajući cijelo jedro, logično da je to bolje.
Često sam u postovima spominjao momente (poluge), možda malo i potencirano, jer sam u raznoraznim objašnjenjima za principe jedrenja nalazio da se spominju samo neke sile, rijetko momenti, a oni su po meni ključni za razumijevanje ponašanja jedrilice. I u horizontalnom (zašto jedrilica skreće lijevo-desno) i u vertikalnom smislu (naginje se), jer oni to rade, i onda njigova međuzavisnost. Uravnoteženjem tih momenata smo "upravili" (od kuda mi ta riječ???) jedrilicu, ona je tada upravljiva i tek tada nas ta porivna (vučna) sila pokreće željenim smjerom. A to se sve događa tik uz težište lateralnog plana jedrilice. Najčešće je to mrvicu iza, dakle gura nas, pa je ona od vučnih sila s jedra (slažemo se da jedro vuče, a ne gura?) postala porivna sila.
Ja to naširoko i nadugačko, nadam se da si zadovoljan odgovorom.
Inače, mislim da bi i ovo mogla biti zanimljiva tema za Forum. Svi to kao znamo ali ponekad se ispostavi da smo u zabludi. Možda kao i ja sad. Zato bi to bilo dobro malo prodiskutirati, koga zanima. Jer to nije ništa drugo nego odnos mnoštva sila, momenata, otpora ... a umjetnost je to sve idelno izbalansirati, uključujući i (često šaroliku) posadu broda. Da se malo našalim: oni skloni fizici i sl. ... često nisu skloni društvenim predmetima, psihologiji ... pa tko to uspije spojiti u jednoj osobi, stvarno je "faca".
Slobodno nam more!

Dario:

--- Quote from: vragec32 on November 07, 2008, 08:50:01 AM --- Uravnoteženjem tih momenata smo "upravili" (od kuda mi ta riječ???) jedrilicu, ona je tada upravljiva i tek tada nas ta porivna (vučna) sila pokreće željenim smjerom. A to se sve događa tik uz težište lateralnog plana jedrilice. Najčešće je to mrvicu iza, dakle gura nas, pa je ona od vučnih sila s jedra (slažemo se da jedro vuče, a ne gura?) postala porivna sila.


--- End quote ---

da bi jedrilica bla stabilna najvazniji je prekretni moment koji ovisi o obliku trupa i polozaju tezista (kolumbi) jer ta dva pravca stavrju polugu statičkog momenta te se po tome dizajnira snast, tj. ne mozemo povecati snast bez promjene velicine prekretnog momenta i poluge statickog stabiliteta

vragec32:
Dao si mi misliti pa sam malo "zaguglao".
Skrećem pažnju na meni odličan tekst o UTJECAJU NAGIBNIH BALASTNIH KOBILICA
http://www.pfri.hr/pomorstvo/2007/01/7_matulja_mrakovcic_fafandjel.pdf
Predlažem temu Mehanika jedrilica.

jazavac:
Vragec, odlično si to rastumačio, neke su mi stvari sad još malo jasnije, npr. zbog čega brod štraorca u refulu. No, vratimo se malo na temu, još nismo razlučili koje je i kad  bolje-jedro s uvučenom bazom ili bez,  još nismo rastumačili kad bazu popustiti, kad zategnuti (ja ju zatežem kod jačeg vjetra, u orcu, no šta kad jedrimo mezonave, pol krme, krmu? Šta sa bazom i po kojem vjetru? Osim toga, na formu jedra utječemo još i škotom, klizačem, podizačem, letvicama, na nekim jedrima (kod mene ne, srećom... ;D) onim špagom kojim natežemo jedro po prednjem porubu na dole, pa onaj špažić koji izlazi i visi sa stražnjeg poruba ::), pa vang, krmeni štraj...Tema koliko hoćeš za natrimat jedro.


--- Quote from: vragec32 on November 07, 2008, 08:50:01 AM ---Uravnoteženjem tih momenata smo "upravili" (od kuda mi ta riječ???) jedrilicu, ona je tada upravljiva i tek tada nas ta porivna (vučna) sila pokreće željenim smjerom. ......    .....Jer to nije ništa drugo nego odnos mnoštva sila, momenata, otpora ... a umjetnost je to sve idelno izbalansirati,...

--- End quote ---

Slažem se, svi znamo da su jedra dobro natrimana tek kad je timun lagan, tj.da služi samo za lagano održavanje smjera, a pravo 'upravljanje' je zapravo pravilno trimanje jedara, nešto kao kod daske za jedrenje, nemaš timun, upravljaš promjenom težišta jedra. Pretpostavljam da na većini čarter i obiteljskih krataša to i nije jako izraženo, ali na mojoj kanti se loš trim plaća drastičnim padom brzine, a vjerujem kod rasnih jurilica još i više.
U svakom slučaju trimanje jedra je poprilična umjetnost, pa bih molio majstore jedrenja da se malo uključe u ovaj forum i odaju nama amaterima po koju tajnu zanata ;)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version