Slane tehnike > Mornarske tehnike

uloga zadnjeg straja

(1/4) > >>

Dario:

--- Quote from: vragec32 on November 02, 2008, 11:21:58 PM --- Zašto se popušta zadnji štraj (Backstay) u krmi? Možda iz sličnog razloga?
Može li se naći neka sličnost između pomicanja klizača đenove i barbera? Ima li tu neke sličnosti u ulozi?
Hm, mogli bi možda otvoriti novu temu - uloga klizača genove! Otvaranje, zatvaranje zadnjeg poruba, pravac škote genove kroz težište (sila) genove? Koliko pitanja ovako na brzinu?! Što je to jedrenje komplicirano. Preći ću na motornjake. No, dosta!
Mirno more i dobar vjetar.

--- End quote ---

svako glavno jedro nije po jarbolu ravno vec ima neku krivulju..kad vozimo u orcu onda se jarbol pumpa sa zadnjim štrajem, ovino o jačini vjetra da bi se dobilo sto plosnatje jedro, tj da se krivulja jarbola oprilike pogodi sa krivuljom jedra pri cemu jedro onda gubi na dubini

kod voznje u krmu popusta se straj da bi jedro opet dobilo trbuh jer onda vis ene sluzi kao aerodinamička pvrsina vec kao padobran

vragec32:
Dario, kužim to s orcom ali ovo što si napisao za krmu nije mi baš jasno. Jarbol se popušta po uzdužnoj osi a glavno jedro stoji skoro poprečno, na sartijama. Kako mu onda povećava trbuh? Ako mu i damo veći trbuh samo se više naslanja na sartije a ako ga odljepimo od sartija smanjuje mu se projicirana površina. Ili misliš da tu treba naći neku zlatnu sredinu? Po nekima u čistoj krmi treba konfigurirati jedro tako da stvara što veći otpor strujanju zraka jer se tako stvara veća sila, sila otpora strujanja u smjeru je kretanja.
Hm, moram to malo provariti.

Dario:
jedro je profilirano (vidio si kako izgleda stol za laminiranej 3dl-a), tj. ima svoju dubinu..sa krivljrnjem jarbola mi tu dubinu poecavamo ili samnjujemo ( i uz druge "alate")

a jedra se kod modernih krstasa nikad ne postavljaju po 90stupnjva u odnosu na simetralu broda jer dansasnji jarboli imaju delta krizeve pa je to nemoguce vec je boom pod cca 60 stupnjeva dok se jedro gore otvara i naslanja na krizeve

a zakrivljenost jarbola ima i ulogu u genovi jer popusatnjem adnjeg straja teziste genove s epomice naprijed, itd itd.

dag:
Popustanjem zadnjeg straja kod jedrenja u krmu i teziste glavnog (a i spinakera) pomice se naprijed pa je lakse kormilariti.
Kod jedrenja u orcu treba razlikovati top mast rig i fractional rig.
Kod top mast riga, straznji straj primarno kontrolira napetost prednjeg straja i time formu prednjeg poruba genove.
Kod fractional riga kontrolira vise trbuh i teziste glavnog jedra. U kombinaciji s letecim strajevima i ovisno o tome gdje su na jarbolu fiksirani, sigurno moze djelovati i na prednji straj.

To sam ja tako naucio. Ali kako spoznaje idu naprijed, moguce da sam zastario. Rado bih cuo ako ima neka nova teorija.

vragec32:
Dario i Dag, sa svime se slažem ali imam još upitnika ...
Svi ćemo se složiti s Dagovi pisanjem "popustanjem zadnjeg straja kod jedrenja u krmu i teziste glavnog (a i spinakera) pomice se naprijed pa je lakse kormilariti". Slažemo se s time barem na osnovu iskustva. Ja bih tu dodao i pretegnutim vangom, koji tada ima dvostruku ologu, da poravna jedro kao i da prenese dio sila na bazu jarbola bliže težištu?
E sad, da li je tada lakše kormilari samo zato što se težište jedara pomaklo naprijed, ja bih rekao relativno malo ali ne i zanemarivo jer ništa nije zanemarivo. Ili bolje pitanje, koje se to težište sila pomaklo naprijed, ono na pojedinačnim jedrima ili njihova rezultanta kao zbroj sila na svim mogućim hvatištima, koja onda stvara i neki moment (neku polugu), i u uzdužnom i poprečnom smijeru. Ako je tako da li onda i sila u zadnjem štraju stvara neki uzdužni moment? Da li se popuštanjem štraja, osim efekta o kom ste pisali, sila s krimenog hvatišta štraja seli se naprijed (jer negdje mora završiti), na sartije s delta križevima, bliže težištu broda? Čini mi se da se tako ukupna porivna sila (možda ju je bolje zvati vučnom silom) preselila ispred težišta broda. Da malo karikirano izvedem: ona brod tada više vuče a manje gura, pa je zato kormilarenje olakšano. A svima je valjda jasno da brod lakše drži pravac i lakše se njime upravlja ako je vučen a ne guran. Ima neka sličnost s prednjim i zadnjim pogon na automobilu, na kliskoj podlozi.
A možda sam si ja to sve skupa previše zakomplicirao?
Ali, veseli me da se na forumu diskutira. Za sada nije da je neki veliki broj diskutanata, ali ... bit će, valjda. Čini mi se da se za sada ponavlja samo par istih imena. Ljudi, pišite, predlažite, glasno razmišljajte, ako treba i pljujte (ali argumentima). Podijelite nesebično svoja znanja i iskustva. Bit će na regatama (ili đitama) zanimljivije.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version