Nautica Portal | Centralno mjesto nautičara

Slane tehnike => Tehnički savjeti => Topic started by: dillinger on July 20, 2016, 03:20:11 PM

Title: koju brzinu ocekivati od navedenih preinaka za CR 225
Post by: dillinger on July 20, 2016, 03:20:11 PM
Pozdrav,

Imam gliser Crownline 225 (zatvoreni tip, nije bowrider) koji je tvornicki bio opremljen 5.0 mercruser motorom i alpha-one druge gen. prenosom.
Gliser je tezak oko 1500 kg te je izuzetno veliki potrosac za moje uvjete. Brzina u originalu je bila cca 42 - 48 N/m zavisi o uvjetima na moru.

Sa obzirom na potrosnju i odrzavanje u HR sam raspustio 5.0 agregat te kupio VM 425 motor (2.5 TD, 262 NM, 118ks pri 4.300 okr/min), komplet servisirao, rijesio kopcu, toplo hladni izmjenjivac (SCAM), kolektor,.. te ostalo sto je potrebno za marinizaciju po PS-u.
Izmedu ostaloga pripremio sam 3 razlicite propele za alfa pogon.

Znam da mi gliser nece bit sigurno brz kao prije, niti mi to treba. Al bi volio cuti par misljenja mogu li ocekivati bar 20tak cvorova od turbodizelke koju trenutno ubacujem?

Unaprijed hvala, LP
Title: Re: koju brzinu ocekivati od navedenih preinaka za CR 225
Post by: hidrotherapy on July 20, 2016, 10:01:34 PM
Misliš na putnu ili max brzinu?
Kad već imaš tri propele, prava će biti ona koja će zavrtiti motor u vožnji do max snage. U tvom slučaju je to 4.300 o/min. Ukoliko to ne postigneš s niti jednom, morat ćeš po četvrtu.
Inače, 118 ks je dosta malo za gliser od 6,5 m. Pogotovo kad je na brodu više ljudi.
Teoretski, max brzina od oko 20čv je moguća. Za pravilan izračun nije dovoljno znati dužinu broda i težinu. Jako veliki utjecaj ima i oblik trupa, te duljina vodene linije.
Bez da previše teoretiziramo, najbolje ćeš znati kad brod probaš u moru.
Javi nam rezultat.
Kad već pričamo o motoru u gliseru, ja se držim pravila:
ako je brodsku motor, onda je diesel
ako je benzinac, onda mora biti vanbrodski
Od 100 požara na plovilima, 80 ih je na plovilima sa unutarnjim benzinskim motorima.
Title: Re: koju brzinu ocekivati od navedenih preinaka za CR 225
Post by: dillinger on July 21, 2016, 01:01:15 AM
S obzirom da sam pocetnik na vodi malo je stavki koje ste naveli da razumijem, no opet u suštini ono sto me zanimalo ste mi pomogli itekako. Ako brzina u praksi bude stvarno od 28 milja to ce bit perverzija. Mnogo vise u svakom slucaju nego sto sam ocekivao.
S obzirom da sam mehatronicar mislio sam poradit na tome da izbijem jos snage iz motora sa 115 na 155-65 ks sa vecim turbom sto se u praksi pokazalo pouzdanim zahvatom al bih onda morao uzeti i toplo-hladni izmjenjivac i za ulje jer ce trenutni hladnjak ulja bit hladen permantom iz motora, te hladnjakom zraka (sto je hladniji zrak vise ga stane u cilindar) i naposljetku promjenom dizna na vise cc goriva ako bude prespor, no 28 milja je rezultat gdje ne zelim dirati nista.

Jos jednom hvala dobri ljudi
Title: Re: koju brzinu ocekivati od navedenih preinaka za CR 225
Post by: gordanm on July 21, 2016, 10:42:54 AM
dillinger, bitna informacija. Navedenih 28 milja (miles) je u stvari kopnenih milja. To je preračunato otprilike 24 nautičke milje (n/m).
A ako je težina samog glisera 1500 kg (bez motora), onda je računica nešto drugačija (iz prvog ovdje prikazanog dijagrama uvrstivši novu težinu, lako se očita očekivana brzina - naravno, opet u kopnenim miljama). U svakom slučaju, ja bih rekao da je jačina motora "na granici" ugodnog glisiranja (za brzinu od 20-ak n/m će trebati vrtiti motor na dosta visokim okretajima) pa bi povećanje snage koje je spomenuto sigurno dobro došlo.
Title: Re: koju brzinu ocekivati od navedenih preinaka za CR 225
Post by: gordanm on July 21, 2016, 10:48:39 AM
i još jedna stvar: na navedenom dijagramu prikazan je omjer težine i "SHP"=shaft horse power (snaga na osovini - onoj zadnjoj na kojoj je propela). S obzirom na Z nogu, ima nešto gubitaka u snazi pa na propeli nije na raspolaganju punih 118 ks). Nisam stručnjak za to područje pa ne znam koliki je točno gubitak snage; ovo samo navodim da ne bi bilo previše razočaranja kod prvog testa u odnosu na predviđanja dijagrama. U svakom slučaju, volio bih saznati prve rezultate.
Title: Re: koju brzinu ocekivati od navedenih preinaka za CR 225
Post by: dillinger on July 21, 2016, 12:54:33 PM
Brod je sa motorom u kompletu bio tezak 1500 kg. Sada ce imati manje jer je dizelka bar 100kg laksa nego je bio mercruser. Jos jedno pitanje sa obzirom da to nisam kkoristio a ima, cemu sluzi flaps?
Title: Re: koju brzinu ocekivati od navedenih preinaka za CR 225
Post by: gordanm on July 21, 2016, 01:24:48 PM
nije kopnenih nego morskih milja, od kad se to brzina broda mjeri u kopnenim miljama. sto se pravis pametan a nemas blage veze o cemu pise. sve je to mjerenje u nautickim miljama. okladio bi se da o ovome sto sam pisao nisi imo blage veze da uopce postoji.
seaward, ne znam čemu ovakav ton? Svi smo ovdje kako bismo pomogli jedni drugima oko savjeta.
A što se tiče jedinice mjere brzine koja se ovdje spominje, u Americi se oduvijek (i još uvijek) mjeri brzina plovila u kopnenim miljama (osim ako se eksplicitno ne navede knots=morske milje).
MPH je uvijek oznaka za kopnene morske milje na sat, za razliku od knots (ili kt) koji se odnosi na morske milje.
Pa je tako i na tablici koja je ovdje dana (a postoji na gle-l site-u od kada i on sam postoji - http://www.glen-l.com/how-fast-does-it-go/ (http://www.glen-l.com/how-fast-does-it-go/) i još: http://www.glen-l.com/how-fast/ (http://www.glen-l.com/how-fast/)) brzina izražena u MPH (kopnene milje).
Vjerujem da će ovo objašnjenje dobro doći mnogima koji gledaju specifikacije američkih plovila jer se tamo gotovo uvijek brzina izražava u MPH (tek u zadnje vrijeme se dodatno daje informacija i u knots - čvorovima iliti morskim miljama).
Što se tiče kompenzacije snage (115 ks vs. 118), nisam to bio uočio, ali ne vjerujem da takav previd zaslužuje ovakav ton pisanja.
Title: Re: koju brzinu ocekivati od navedenih preinaka za CR 225
Post by: Mala od portala on July 21, 2016, 07:10:01 PM
Ako nisi mislio na trim tabs koje spominje Seaward nego bas na flapsove, mozda mogu pomoci. Flapsovi su straznji stabilizatori koji se montiraju na krmi s lijeve i desne strane, a sluze za stabilizaciju glisera u odnosu na povrsinu mora, povecavaju mu sposobnost glisiranja i sprecavaju neugodne udarce i skakanja prilikom glisiranja po valovima.

Mozda ovo moze pomoci:
http://nautica-portal.com/index.php/brodska-oprema/1660-samonivelirajuci-flapsovi-idealni-za-camce-do-6-metara-duzine (http://nautica-portal.com/index.php/brodska-oprema/1660-samonivelirajuci-flapsovi-idealni-za-camce-do-6-metara-duzine)
Title: Re: koju brzinu ocekivati od navedenih preinaka za CR 225
Post by: Damir s on July 21, 2016, 08:23:42 PM
Pripazi na koju temperaturu hladis usisni zrak jer ako je ispod 40°C dobti ces koroziju na kosuljicama
i smaniti ces vijek motora. Jest da sto je hladniji zrak vise ga stane u cilindre ali sve ima svoje granice.
Montiraj si termometar na usisnoj grani  poslje rashladnika.
Title: Re: koju brzinu ocekivati od navedenih preinaka za CR 225
Post by: spich on July 22, 2016, 08:40:34 AM
sva sreća da volim samo jedrenje. ja vas ništa ne razumijem.
Title: Re: koju brzinu ocekivati od navedenih preinaka za CR 225
Post by: dillinger on July 22, 2016, 01:37:48 PM
hvala svima na edukaciji jer kao pocetnika ste me oskrbili sa svim potrebnim informacijama. Znaci ono sto ja imam na gliseru su dvije ploce koje stoje u ravnini sa dnom od broda te su pricvrscene na lijevoj i desnoj strani krme. uz pomoc hidraulicnih cilindara (po jedan za svaku stranu), naginju se prema dolje sasvim neovisni jedan o drugome. imaju 2 tipke (svaka za svoj hidraulicni cilindar) te s njima imam mogucnost podesavanja tih trim tabs-ova il flaps-ova kako li se vec zovu. uglavnom uz pomoc ovih linkova sad razumijem kako ih sad iskoristiti i dobra je stvar sto ih imam.

Po pitanju opadanja temperature zraka, dal je rjesenje problema mazalica (kao kod motora na plin) ili da ipak temperaturu zraka ipak drzim iznad 40 stupnjeva ako dode do pojacanja snage?

E jos jedna sitnica, sa obzirom da kao sto sam naveo imam alpha one druge geeracije pogon i trim hidraulicne cilindre je pojelo more jer vlasnik prije nije pazio na cink protektore, dosao sam do hidr. cilindara od alpha one prve generacije. sa obzirom da imaju drugacije kopcanje odnio sam tokaru da mi od teflona napravi tocan fi od teflona kako bi ruke mogle pasati na moju alpha nogu. dal ce te ruke sluziti svrsi kako treba? crijeva sam nanovo napravio od inox-a i pertlovo ih te sam odradio usput i reparaciju gumica od cilindara. Hvala
Title: Re: koju brzinu ocekivati od navedenih preinaka za CR 225
Post by: Damir s on July 22, 2016, 08:06:13 PM
Sto se tice temperature zraka dzi ga iznad 40°C da izbjegnes kondenzaciju tu ti ulje nista ne pomaze.
Title: Re: koju brzinu ocekivati od navedenih preinaka za CR 225
Post by: dillinger on January 17, 2018, 02:43:02 AM
Uh otkad ovdje nisam bio

Malo kasnim sa info. al prvo sto sam uocio jest da sam falio u oznaci sto definira model mog broda, valjda greska u papirima no rjesena je i prometna :)

Vozim se oko godinu dana vec i brodic je postao prava anti stress pilula. Potrosnja je smijeh totalni 80-100kn dizela na sat sa brzinom 26-28 milja po humminbird-u. Kvarova 0. Boze podrzi da potraje