Nautica Portal | Centralno mjesto nautičara

Sport => Jedrenje => Topic started by: Dario on June 14, 2010, 08:27:39 AM

Title: Petra Kliba i SCOR W`s Match Race tim prvakinje Hrvatske
Post by: Dario on June 14, 2010, 08:27:39 AM
Petra Kliba i SCOR W`s Match Race tim u sastavu Jelena Prekalj, Sanja Žuljević i

Tajana Ganić  obranile su prošlogodišnji naslov prvakinja državeu novoj olimpijskoj

disciplini dvobojsko jedrenje za žene

Posljednjega dana Otvorenog prvenstva Hrvatske u dvobojskom jedrenju za žene koje se u organizaciji YC “Frapa“ od 9 -13. 06.jedrilo na moru ispred Rogoznice po jugu  od 12-15 čvorova nakon završenih preostalih dvoboja  polufinala jedrena su finala.

U finalu snage su odmjerile slovenska posada predvođena kormilarkom Vesnom Deklevom i hrvatska posada Petre Kliba i SCOR W`s Match Race tima.

Jedreno je na dvije pobjede. Dvoboji su bili borbeni .U prvome dvoboju  Petra Kliba povela je od samoga starta i zadržala  prednost do kraja te upisala prvu pobjedu i prvi bod finala. Drugi dvoboj bio je taktički borben .Na startu Kliba i Scor W `s Match Race tim povele su i vodile sve do bove od krme nakon čega Dekleva iskorištava pogrešku hrvatskog tima i prelazi u vodstvo te pobjedom izjednačuje rezultat. Treći dvoboj završio je pobjedom Dekleve . 

(http://s1.postimage.org/kwXDi.jpg) (http://www.postimage.org/image.php?v=gxkwXDi)

Konačni rezultat finala između posada Vesne Dekleva (SLO) – Petra Kliba (CRO) završio je sa 2:1 čime je slovenska kormilarka postala i ukupna pobjednica Otvorenog prvenstva Hrvatske u dvobojskom jedrenju za žene. Drugo mjesto i naslov prvakinje Hrvatske u dvobojskom jedrenju za žene osvojila je Petra Kliba i SCOR W`s Match Race tim, na trećem mjestu je Suzzana Gladysz, Poljska, a četvrta je Catarina Carvalho iz Portugala.