Please login or register.

Login with username, password and session length


Grad:

Vijesti s portala

ACCUMEASURE: PROGRAM KOJI OTKRIVA SVE O STANJU JEDRA

AccuMeasure je program razvijen za analizu dubine i pozicija najveće dubine jedra, a možemo analizirati i druge podatke važne za procjenu trenutačnog stanja i optimalnog namještanja jedra

MLADEN ŠUTEJ: NA JEDRILICI SAM PROVEO 10 GODINA ŽIVOTA

Legenda hrvatskog jedrenja i čovjek koji je kao amater oplovio gotovo sva svjetska mora i oceane, upravo je izdao novu knjigu „Ocean i druge priče“ o svojim dogodovštinama na brojnim svjetskim putovanjima

Author Topic: DRON  (Read 13733 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Strici

 • Admiral flote
 • **********
 • Posts: 5098
 • Gender: Male
Re: DRON
« Reply #70 on: June 10, 2018, 10:06:10 AM »
Jako zanimljivo, sve ću to kasnije dobro poispregledati, ali odmah sada doprimijetiti da sve to uglavnom ovisi o obučenosti operatera, koji su obučeni, ali stalno čujemo da su se "zabunili" :icon_scratch:
Životu nemožeš dodati ni jedan dan, ali danu više života možeš

Offline Strici

 • Admiral flote
 • **********
 • Posts: 5098
 • Gender: Male
Re: DRON
« Reply #71 on: June 13, 2018, 10:11:47 PM »
Fascinantno. Mlazni motor, velik, ustvari najveći u svemu. Predaleko je sve to otišlo, ali što je tu je. Prije desetak (u veljači 2008g) godina je proizveden najveći je i proizvodi se serijski, (vjerojatno u te godine više modela).
Imena su mu: Northrop Grumman RQ-4, Global Hawk i MQ-4 Triton  Die RQ-4B
 Evo ukratko neki osnovni podaci za dva modela:Cijena vjerojatno za one koji su ga od Amera kupili "sitnica", a imaju ih:   Australija, Njemačka, Indija, Japan,Kanada, Španija, Južna Koreja, NATO, a zadnje su prijatelji iz Saudijske Arabije kupili zasigurno nekoliko komada, jer kud bi inače mogli utuči 100 milijardi., a sad znate tko su najveći prijatelji Amerima.
Priča se da će daljinski neke uništiti bivšim prijateljima, s kojima se Trump posvađao, jer su Ameri sigur ugradili daljinski samouništenje:


Životu nemožeš dodati ni jedan dan, ali danu više života možeš

Offline Leo

 • Viceadmiral
 • ********
 • Posts: 2195
Re: DRON
« Reply #72 on: June 14, 2018, 08:34:50 AM »
Meni se čini zapravo ništa posebno, pa tehnički i tehnološki su puno sofisticiraniji razni svemirski programi gdje su razni leteći i kotrljajući dronovi puno više robotizirani i zbog sporosti komunikacije moraju biti "autonimniji"

Ali u ovoj, zemaljskoj upotrebi mene više fascinira umanjivanje do nivoa da će u vrlo skoroj budućnosti (a možda i već je) i streljivo najmanjeg oružja postati robotizirani, dronovi koji "zabilježe" cilj i traže ga i iza prepreka

Offline Strici

 • Admiral flote
 • **********
 • Posts: 5098
 • Gender: Male
Re: DRON
« Reply #73 on: June 14, 2018, 02:24:45 PM »
Sve je danas napredno, prenapredno, tehnika je prestigla čovječanstvo, a što će tek još biti? Ne usudim se pratiti vojnu tehniku jer onda ne mogu spavati. Naravno da je svemirska tehnika najnaprednija, ali ona je negdje gore daleko, a istini za volju boli me za nju briga. Ali ti dronovi su iznad nas, a kad se kome zaželi mogu lako i po nama.
Ne da se bojim, ali mi je uopće neugodno i kad me na kompu bombardiraju s tim nekim imaginarnim igrama, nekim ljudima krokodilima, ženskama s velikim što li su helebardama; ma uopće predaleko je sve to otišlo. (Pustili neke tamo kosooke da nam diktiraju ukus.)
A čujem da neki dron operateri počeli pobolijevati od  "grižnje savjesti" što su učinili tiskajući "botune" njihovih "dron videoigrica".
No nema frke nadošla je nova generacija mladih. Svima njima je sve to "video igra", neće to posustati. Sve je to postalo bezdušno i bezosjećajno, sve je to video igrica; samo je na sreću malo dalje od nas....
Ali da dodam još tri još prije obrađene slike, da se nisam zabadava trudio. I ne da sam ja neki fan, nego jako cijenim kad netko zna svoj posao, a ovi s tim dronovima to znaju. Iako ne odobravam takvu vrstu "streljiva"

 

Njegova "njuška" u pravom smislu rijećipa usis zraka mlaznog motoraI malo drukčije "opituran", valjda za Arape? (to ovdje borbeni dron)
Životu nemožeš dodati ni jedan dan, ali danu više života možeš