Please login or register.

Login with username, password and session length


Grad:

Vijesti s portala

ACCUMEASURE: PROGRAM KOJI OTKRIVA SVE O STANJU JEDRA

AccuMeasure je program razvijen za analizu dubine i pozicija najveće dubine jedra, a možemo analizirati i druge podatke važne za procjenu trenutačnog stanja i optimalnog namještanja jedra

MLADEN ŠUTEJ: NA JEDRILICI SAM PROVEO 10 GODINA ŽIVOTA

Legenda hrvatskog jedrenja i čovjek koji je kao amater oplovio gotovo sva svjetska mora i oceane, upravo je izdao novu knjigu „Ocean i druge priče“ o svojim dogodovštinama na brojnim svjetskim putovanjima

Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
2
Općenito / Re: I S P U Š N I V E N T I L ali za dušu
« Last post by traktor on Yesterday at 11:11:10 pm »
A jesi u Nigeriji uhvatio koju antilopu? Jesi bio u safari? Ako jesi, koliko plizića si ulovio?
3
Općenito / Re: I S P U Š N I V E N T I L ali za dušu
« Last post by Damir s on Yesterday at 09:09:35 pm »
E moj damire s, kad bi sva mudrost bila u prednosti puno takvih ko ti bi bili pod zemljom. Nije u prednosti sve. Postoji još nešto, ali ti to nećeš nikada shvatiti. To se ne može kupiti, s tim se rodiš.

Naj vjerojatnije imas partizansku dozvolu za voditelja camca izdanu za vrijeme mraka :laughing7: Da poznajes pomorska pravila drugacije bi pricao. Pazi da ti ne naprdis nekoga ribara jer mislis da on stoji i nece se maknuti, nije to ubaci kopcu naprijed ili nazad daj ful gas pa izbjegni nezgodu (malo razmisli svojom lijepom glavicom)   :notworthy: Pa ti si sa svojim dugogodisnim iskustvom sa kojim si se rodio naprdio HREKa na otocic ispred kuce :BangHead: Ne trebas koristiti moje izrecice jer ne pasu uz tvoj tekst. Znas ja u svojih 40godina po moru a navigal sam sa gliserima po kanalima u Nigeriji 8 godina Sappele,Lagos,Port Harcourt, u Portugalu (Lisabon- Setubal), Finska - Turku Kinaj - Aljaska, Sagenaj river - Kanada, Ricards bay - Juzna Afrika dok sam radio kao inspektor za brodove pa sam bio prisiljen sa poslom izlaziti na brodove na sidristima i kanalima. I da znas u tih 40 godina nisam se uspio naprditi niti jedamput na sprudove ,obalu i otocice kojih je bilo u izobilju (pogledaj na karti) A cesto sam ti u Nationaal Park De Biesbosch sa gliserom po onim bezbrojnim kanalima i nisam se naprdio nigdje kao  ti na onaj otocic doslovno ispred kuce   :icon_scratch: Mozda te je uhavatila SINKOPA pa si morao krpati dno HREKA :toothy9:
4
Obiteljske i sportske jedrilice / Re: Hreko
« Last post by traktor on Yesterday at 08:16:47 pm »
Meni je ovo the best of all four legs.
5
Općenito / Re: I S P U Š N I V E N T I L ali za dušu
« Last post by traktor on Yesterday at 07:51:28 pm »
E moj damire s, kad bi sva mudrost bila u prednosti puno takvih ko ti bi bili pod zemljom. Nije u prednosti sve. Postoji još nešto, ali ti to nećeš nikada shvatiti. To se ne može kupiti, s tim se rodiš.
6
Općenito / Re: I S P U Š N I V E N T I L ali za dušu
« Last post by traktor on Yesterday at 07:44:06 pm »
Dmetere ti jesi stručnjak za sve ali mislim da za podjebavanje  lijepe naše haubice nemoreš nastradat, eventualno dobit povišicu apanaže iz lijepog njihovog  ministarstva kulture.
 Nego što misliš za slijedeći slučaj. Slažeš se da bi hrvatska kultura  doživjela  nenadoknadiv gubitak da je kojim slučajem u Kosovskoj Mitrovici stradao Oliver Kazalište a ne Oliver Ivanović.  Kamenjari bi u kombinaciji s pokojnim Pedjom sto posto blejali  “Oba su pala”.
Da li bi to onda  po tvom mišljenju bilo kažnjivo ili samo degutantno.?
7
Vaša plovila / Re: Moje brodice
« Last post by Damir s on Yesterday at 06:56:44 pm »
Moj Strici to ti je sve za postene, kada ti dodje pravi lopov on ti sa velikom kacavidom i pajserom sve zivo polomi da bi dosao do tvojih stvari. Meni prijatelj u Staroj vodi imao vise stete od provale u barcicu jer nisu nista ukrali ali su dosta toga polomili tako da mu je trebalo par mjeseci da dovede sve u neki red. Nekada idu u pohod samo da ukradu pirotehniku za na nogometnu utakmicu pa upadaju nasumice ali uglavnom na vece barke.
8
Općenito / Re: I S P U Š N I V E N T I L ali za dušu
« Last post by Damir s on Yesterday at 06:50:12 pm »
Nisam znao da ako vučeš mrežu da ti je blokirana ručica za ubacit u ler ili rikverc. :dontknow: Ti si bio na komandnim  mostovima puno brodova pa to znaš bolje.  :notworthy:

Ča i ribi si lovil na atlantikima i pacifikima? :notworthy:

Upisi se na osnovni tecaj za upravljanje brodicom pa pogledaj kada ribarica radi i vuce mrezu tko ima prednost, mozda ti dodje do tvojih vijuga :laughing7:

A mogu se pohvaliti ako bas hoces na puno mjesta sam ribice lovil i to u kolicinama o kojima ti mozes samo sanjati. Ispred Jemena 1-2 sata stajanja par tona ribe vise od dvij udice na sajli nismo smjeli  staviti jer nisi mogao najlon od 2 mm izvuci sa ulovom, imam to snimljeno na VHS kaseti koju moram digatalizirat. Ispred Karacija na pokojnoj Jugoliniji i brod Jesenice pred 40 godina lignje smo hvatali i stavljali u bacve koliko ih je bilo.
9
Općenito / Re: I S P U Š N I V E N T I L ali za dušu
« Last post by dmeter on Yesterday at 06:26:14 pm »
Prije par sedmica su Pernara nasilno iznijeli iz sabornice, mislim da je to poznato cijelom svijetu. :icon_scratch:
Nisam vidio, ali jesam ove slike. Ovdje se vidi kako tu neki čova valjda iz sigurnost ("Vasin" personal?) ili što je ima neku močagu u ruci i izgleda kao da čeka da mladca mlatne.Evo dalje nisam vidio, vjerojatno je bilo zabranjeno slikanje. Jesu li ga istukli?


Skoro da i ne vjerujem, ipak nismo mi u Makedoniji.
Iako je Pernarov šukundjed (?) bio i napucan u parlamentu, doduše u Srbiji, ali kako je kod nas krenulo, ne bih se čudio da ga je onaj s močagom mlatnuo.   Naš Štrici je pravi inspektor Maigret.  Odmah je suvislo prokužio da je jednonogi fotografski  stalak ni više ni manje nego batina a fotoreporter batinaš. Jasno,  suvislo je zaključiio da je batinaš u predvorju hrvatskog sabora iz ‘hajde da *****emo’ stranke.  Važno da mašta radi, tipični pernar populizam.

Ovo šta je strici crtao po starome je kazneno dijelo(a voli on podjebavati hrvatsku)
članak 325., odnosi se na kazneno djelo nazvano “javno poticanje na nasilje i mržnju”. ... Za predmetno kazneno djelo propisana je kazna zatvora do tri godine.

a po novome ne bi mu bija u koži

SUZBIJANJE NEZAKONITOG SADRŽAJA

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/konacno-stizu-drasticne-kazne-za-hejtanje-na-webu-i-kod-nas-se-pise-zakon-protiv-mrznje-na-internetu-krece-obracun-s-digitalnim-divljim-zapadom/6936189/

KONAČNO STIŽU DRASTIČNE KAZNE ZA 'HEJTANJE' NA WEBU I kod nas se piše zakon protiv mržnje na internetu, kreće obračun s 'digitalnim Divljim zapadom'
10
Vaša plovila / Re: Moje brodice
« Last post by Strici on Yesterday at 06:22:09 pm »

Da se vratim na prijašnje. Takavi lanacem na jednoj strani s kukom, a na drugoj se lokotom kroz kariku i oko/okov sam na brodici zaključavao poklopac krmenog spremišta, kako ja kažem "šapa", iako se ne mogu sjetiti od kuda mi taj naziv, ali ta spremišta nazvati imenom male ribice, neću ni u snu. :laughing7:


   
Mislim da je to onaj hrđavi lokot.
Pages: [1] 2 3 ... 10