Please login or register.

Login with username, password and session length


Grad:

Vijesti s portala

ACCUMEASURE: PROGRAM KOJI OTKRIVA SVE O STANJU JEDRA

AccuMeasure je program razvijen za analizu dubine i pozicija najveće dubine jedra, a možemo analizirati i druge podatke važne za procjenu trenutačnog stanja i optimalnog namještanja jedra

MLADEN ŠUTEJ: NA JEDRILICI SAM PROVEO 10 GODINA ŽIVOTA

Legenda hrvatskog jedrenja i čovjek koji je kao amater oplovio gotovo sva svjetska mora i oceane, upravo je izdao novu knjigu „Ocean i druge priče“ o svojim dogodovštinama na brojnim svjetskim putovanjima

Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Pa zadnje kažeš, pokoji puta si i mislim da je dosta, ustvari da zaludno nešto pisati, jer ovdje nije baš zanimljivo, a jer nema pravih članova koje to zanima, mislim koji imaju ljubavi za pomorstvo. Svakako da za jedrenje ljubavi da, odnosno mnoge samo zanimanja, ali ustvari ništa dalje od toga. A ja jedrenje smatram divnom zanimacijom na moru i oko mora. Zanimacijom, ali samo jednim segmentom na i oko mora. :angel4:
Ustvari mene oduševljavaju sada ponovno ovdje viđeni "gosti", koji čitaju sve i svašta na forumu, gledajući mnoge  teme kojih ima, a zaboravljene su  :icon_scratch:. Iako znam da i tu ima svakojakih profila gostiju, ali ono ipak se nadam da ima bar ponešto ljubitelja pomorstva i po i na moru.

A "kralj"; za sebe sam bio, za sebe, jer sam u 95% vremena na moru bio sam i osjećao sam se osobnim kraljem, i tako mi je bilo "kraljevski"  :thumbsup:. To dok sam još bio "u naponu", dok me medicinari nisu "obuzdali". Sada umjesto nostalgičar, još sam više znatiželjan i sretan da najčešće znatiželju mogu zadovoljiti.  :thumbsup:

I jako se radujem na ono o baškotama što je Pelig napisao, a možda će poneko i što dopisati, iako skoro da i ne vjerujem da ovdje ima onih koji su ih vidjeli, možda i jeli, osim samo rijetne nekolicine  :icon_scratch:.

http://www.hrt.hr/294371/magazin/bakarski-baskot-danas-slastica-nekad-kruh-pomoracahttp://www.pekara-arbanas.com/U povjerenju; nisam ih baš obadavao, iako su bile dosta česte, ne samo na brodovima. Više sam volio friški (nezdravi) bijeli kruh, ono sa slanim srdelama (od 20 centimetara) pa točan u domaće maslinovo ulje. :thumbsup: :thumbsup:
2
Obiteljske i sportske jedrilice / Re: Jedrilica Ančić studija
« Last post by pelig on Today at 01:23:17 PM »
Kako je već Bruno počeo pisati za naš forum, bilo bi šteta da ga ne dovučemo i na ovu temu, pa da nam objasni gdje je zapelo s ovim projektom? Zašto je ekipa odustala od njega?
3
Tehnički savjeti / Re: NOVE TEME O ODRŽAVANJU BRODA
« Last post by pero on Today at 01:00:00 PM »
Pero, ne garantiram, ali probat ćemo ga nagovoriti da se makar povremeno javi na forumu. A vi ga sa svoje strane potaknite pitanjima i komentarima.
Hvala na odgovoru Mala  :thumbsup:   
Po meni je najbolje onda pricekat oce li se javit na forumu,jer postavljati pitanja i ...... a da nitko na njih ne odgovara isto nevodi nicemu!
Ono sto je pisao na Portalu ,ta tema vec postoji na forumu pa nek se ukljuci   http://nautica-portal.com/forum/index.php?topic=744.0Ima i puno trolova koji samo odbijaju ljude od ikakve rasprave.
Ante_Ri ,
ima nas svakakvih,neki trolaju ko sto si ti napisa,ima ih koji dolaze samo zbog svojih osobnih interesa,ima ih koji se oce pokazati i dokazati,ima ih kojima je dosadno u zivotu pa dolaze samo citati,ima ih koji su postali ovisnici interneta,ima ih ........................i tako ce to uvik bit ,to se na zalost nemoze prominit !
A ima ih tu i onih koji su zasluzili biti na Portal prvoj stranici ko naprimjer Strici  :thumbsup:
Stari mornarski alati, pribor, sredstva, instrumenti, mašine itd ... http://nautica-portal.com/forum/index.php?topic=6438.msg81122#msg81122
i jos bezbroj tema njegovih,koje citamo skoro svaki dan i uvik je spreman pomoc bilo kome  :thumbsup:
4
Jedan i pol kilograma keksa (biskvita) ...
 
Razni oblici biskvita za mornare

Iako ovo na slici podsjeća na fine punozrnate kekse, očito je da se radi o pogrešnom prijevodu. Misli se na dvopek iliti kako su to zvali naši mornari "galete". Biscuit ima više prijevoda, a u ovom slučaju to se ne odnosi na sadržaj (okus), već na formu - okruglu pločicu. Kod nas je bila puno popularnija forma - baškot1
5
Tehnički savjeti / Re: NOVE TEME O ODRŽAVANJU BRODA
« Last post by Ante_Ri on Today at 08:26:25 AM »
Ima i puno trolova koji samo odbijaju ljude od ikakve rasprave.
6
Tehnički savjeti / Re: NOVE TEME O ODRŽAVANJU BRODA
« Last post by Damir s on Today at 12:19:03 AM »
Pero ima potpuno pravo ima tu na nasem forumu puno jedrilicara koji imaju neki problem da se rijesi, dolazi ljeto jedilice moraju biti spremne za u more a ljudi nemaju puno para da uzmu nekoga profesionalca i plate ga. Pa valjda ing. Bruno Ančić moze naci par minuta dnevno  za clanove ovoga foruma i malo pomoci. Ja licno nikada necu njemu na bruno@stratuscomposites.hr poslati pitanje jer smatram da forum mora profitirati od znanja i iskustva nasih clanova koji zele pomoci u pravom trenutku a ne privatne osobe sa privatnom e-mail adresom.
7
Tehnički savjeti / Re: NOVE TEME O ODRŽAVANJU BRODA
« Last post by Mala od portala on Yesterday at 11:13:31 PM »

Pero, ne garantiram, ali probat ćemo ga nagovoriti da se makar povremeno javi na forumu. A vi ga sa svoje strane potaknite pitanjima i komentarima.
8
Svaki puta mislim ovo je zadnje ali me uvijek iznenadis sa necim novim , e jesi Strici kralj
9
Evo kako je bilo sljedovanje mornarima admirala, ili se je titulirao Komodore(?) Pedra:

Ponedjeljkom, srijedom i petkom:

Jedan i pol kilograma keksa (biskvita) litru vode, litru vina, pola Pecka zrna mješavine boba i slanutka, a za dvanaest osoba, te pola kile slane ribe za tri osobe. (1 Peck je 8,95 dm² - koristi se za suhu robu)

 

Razni oblici biskvita za mornare
10
A evo i konfiskatora Pedra, legendu Espaniolsku. Jako je ****bavao marinere, a bilo je dosta i Dalmoša, koji su bili tada rado viđeni u Espaniji, pa mu Dalmoši pravili potajice psine. :laughing7:Stalno je nosio čizme, a oni kriomice noću u njih ubacivali malo soli. Tako je Pedro dobivao rane i uvjek imao sa sobom pedikerku :laughing7:
Pages: [1] 2 3 ... 10