Please login or register.

Login with username, password and session length


Grad:

Vijesti s portala

ACCUMEASURE: PROGRAM KOJI OTKRIVA SVE O STANJU JEDRA

AccuMeasure je program razvijen za analizu dubine i pozicija najveće dubine jedra, a možemo analizirati i druge podatke važne za procjenu trenutačnog stanja i optimalnog namještanja jedra

MLADEN ŠUTEJ: NA JEDRILICI SAM PROVEO 10 GODINA ŽIVOTA

Legenda hrvatskog jedrenja i čovjek koji je kao amater oplovio gotovo sva svjetska mora i oceane, upravo je izdao novu knjigu „Ocean i druge priče“ o svojim dogodovštinama na brojnim svjetskim putovanjima

Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Uh otkad ovdje nisam bio

Malo kasnim sa info. al prvo sto sam uocio jest da sam falio u oznaci sto definira model mog broda, valjda greska u papirima no rjesena je i prometna :)

Vozim se oko godinu dana vec i brodic je postao prava anti stress pilula. Potrosnja je smijeh totalni 80-100kn dizela na sat sa brzinom 26-28 milja po humminbird-u. Kvarova 0. Boze podrzi da potraje
3
Općenito / Re: Malo neozbiljnosti molim...
« Last post by more on Yesterday at 10:40:34 pm »
Mama će sinu: „Molim te, donesi mi pet tanjura!“   „Ali zašto, pa malo prije smo ručali?“   „Rado bi nešto rekla tvom tati!“.
 
 Bujna dama upita prodavačicu: „Imate li kondome XXXL?“   „Imamo, gospođo. Koliko vam ih treba?“   „Nijedan, hvala. Pričekat ću da vidim tko će ih kupiti!“.
4
Općenito / Re: Malo neozbiljnosti molim...
« Last post by Maestral on Yesterday at 09:33:47 pm »
Menadžer pred penzijom, svjetski poznat, jednog je dana smislio odličan plan.
Nazvao je sina telefonom i rekao mu: "Sine, završavaš fakultet, ostao ti je samo diplomski... Vrijeme je da te oženim i nađem ti posao!"
Sin se malo usprotivio za ženidbu: "Pa tek sam završio školovanje! Posao, OK!"
Otac: "Ali čekaj da ti pokažem sliku djevojke!" Na slici, lijepa djevojka i velika jahta u pozadini...
Kaže mu sin: "Tata, ma daj, pa ja se hoću oženiti iz ljubavi...kakva jahta! "
Otac: "Ma čekaj, nisam ti rekao najbitnije...ona je kćerka Billa Gatesa, najbogatijeg čoveka na svijetu!"
Sin promisli 5 sekundi, pa mu kaže uz osmjeh: "E, ako je tako, može! Pristajem!!!"
Stari uzima telefon i zove Billa: "Znaš, Bille, imam sina, lijep k'o lutka! I jako mu se dopada tvoja kćerka."
Bill mu odgovara: "Villi, cijenim te jako, ali sad si pretjerao! Moja kćerka nije ni videla tvog sina, pa nismo u 18. stoljeću!"
Menadžer će na to: "Polako, nisam ti rekao najvažnije. Mali je sad diplomirao i već je zamjenik predsjednika Svjetske banke!!!"
"Stvarno!?" odgovori mu Bill, "Ako je tako, računaj da je dogovoreno"
Menadžer uzima telefon i zove svog dobrog prijatelja, predsjednika Svjetske banke...
Kaže mu: "Prijatelju, mali mi je diplomirao i treba mu posao, pa sam mislio da ga zaposliš, da ti bude zamjenik."
Ha, ha, ha, nasmije se predsjednik... "Znaš da smo prijatelji, ali stvarno si poludio! Pa na to mjesto pucaju najbolji svjetski
ekonomisti! Ne kažem da je mali loš, ali to je veliki zalogaj za njega!"
Polako, kaže mu menadžer..."Nisam ti rekao najbitnije... mali je zet Billa Gatesa!!!"
Predsjednik ušuti, pa reče: "Ako je tako, neka dođe sutra na posao!"
5
Motorni brodovi, gumenjaci / Re: Nosac za pomocni motor
« Last post by estan on Yesterday at 09:23:14 pm »
Kada kupuješ nosač, prvo obrati pažnju za koliku je masu i snagu motora predviđen. Ako imaš motor s krarkom osovinom, tada mosač mora imati kratku dasku na koju se motor montira, jer ako bude duga, tj, vosoka iznad metalnog dijela, motoru kratke osovine izlaziti će propela kod imalo većeg vala, a da ga staviš dovoljno nisko, oraće ti donji dio daske kroz more. Ako je motor duge osovine, tada to nije problem, a ako je daska kratka, jednostavno staviš nosač malo više na krmeno zrcalo, naravno ako je samo zrcalo dovoljno visoko. Za motore teže od 35 kg, obavezno uzeti nosač sa 4 opruge, jer će inače biti jako teško podići motor iz mora.
6
Osnovne tehnike plovidbe / Re: Sidra i sidrenje
« Last post by estan on Yesterday at 09:16:28 pm »
Koliko vidim, zelenilo je blizu mora, znači nema nekog velikog vala. Vjetar bi mogao jako prebacivati preko uskih prevlaka i zato ipak treba dobro sidro. Što se tiče onih izračuna za veliki brod, je da je isto, ali nije isto, jer za njega bi trebalo imati sidro od nekoliko  tona da bi držalo kao tvoj neptun sa admiralom od 30 kg. Ja jednostavno ne mogu da usporedim kako isto sidro drži jedrilicu od 6 m i malo manje od tone mase i jedrilicu od 7 m i dvije tone mase. Jednostavno nema usporedbe koliko na manjoj i lakšoj jedrilici isto sidro može više da podnese i da da apsolutnu sigurnost, za koju je većoj jedrilici potrebno dva puta teže sidro. Ovo govorim iz iskustva i dobro znam šta govorim.
7
Vaša plovila / Re: Moje brodice
« Last post by estan on Yesterday at 08:29:35 pm »
Kad sam rekao da si Bookiju već dao rješenje, mislio sam na ono koje si koristio na crvenoj Leisure. To je da si imao rasklopni admiral i da je taj stao pod poklopac sidrenog gavuna ili lančanika kako ga ti zoveš. Ako brod vezuješ na obalu, tada je sidro na provenog ogradi malo nezgodno, pogotovo ako je ograda podjeljena i ima skalu za stati u sredini.
8
Obiteljske i sportske jedrilice / Re: Nešto novo i zanimljivo - reacher 780
« Last post by estan on Yesterday at 08:18:52 pm »
Dmeter, puno sam vremena proveo liti po brodu i nikad nisam shvatio ljude koji vole da je sve u mraku. Meni prozori puno znače, a da sunca ne bude previše brine se to šta su zatamnjeni. Ako baš previše tuče s jedne strane, navučem zavjesu, a na drugoj je razmaknem. Mračinu jednostavno ne volim, a od brodi, na kojima su svi prozori zatvoreni, tj, zaplastificirane, jednostavno me hvata jeza. Ta ne želim biti u bunkeru već u brodici na kojoj je ugodno boraviti. U Reacheru je taman svjetla koliko treba, to mu je jača strana što se tiče namjene za obiteljsko jedrenje i krstarenje, a druga mu je kreveti dovoljno dugi i široki da se na njima udobno spava.
9
Obiteljske i sportske jedrilice / Re: Nešto novo i zanimljivo - reacher 780
« Last post by dmeter on Yesterday at 06:37:54 pm »
eto vas opet....
Što se prozora tiče tko god je bio u brodu je komentirao kako je super koliko puno svjetla ima i da nisi kao u špilji što je obično slučaj s ovakvim brodovima. O ventilaciji da ne govorim...
Ako želiš da žena i djeca hoće ponekad doći na brod onda je to jedna od karakteristika koju treba imati, kao i klupe u kokpitu (tj u pola kokpita da budemo precizni) i mnogi drugi kompromisi u odnosu na nešto što bi bio čisti regatni brod i što ovaj brod svakako nije.
Ali ovo na boku su ipak naljepnice, bila je neka ideja a ostalo je folije, nisam ni sam siguran da li mi se sviđa, možda još skinem do sajma....
Ovo o prozorima ti zavisi o tržištu potencijalnih kupaca.
- Jadran iskusni moreplovci barem 20 dana godišnje najbolje bez prozora ili odmah s ugrađenim tendama za te prozore iznutra i iz vani. Ja kad sam na sidru normalno dvostruke zavjese uvijek zatvorene a 2 šugomana sele livi desni bok da zatvore usrane prozore. ako ostane i 1 cm2 kroz njega šiba sunćeva energija da ti sprži nogu.
- Neiskusni šibaj prozore priča o svjetlu itd
-Zapadno tržište njima tribaju prozori i tako sunca slabo imaju
- mediteran isto ko i Jadran.
10
Vaša plovila / Re: Moje brodice
« Last post by Strici on Yesterday at 05:59:51 pm »
No da ne kukam, nego nastavim  kako sam osiguravao, poneku opremu da ne „ispari“ , to ustvari Bokiju za ideju.
Napisao sam i pokazao da je lanac uglavnom bio korišten za vez na bovu. Njega sam s jačim škopcem ispod bovice francuskim ključem zategao za plutačin lanac tako jako da bih se čudio kad bi neka lopuža mogla „prčkati“, ali i donijeti sobom neki ala francuski ključ da bi ga mogla odškopiti. Dakle lanac je na plutači bio silovito zaškopljen i kad bih ja plovio, on je jednostavno visio pod plutačom, a ja sam  ga kad bih doplovio digao čakljom i ovako učvrstio na pramcu:
                   
                           
Pages: [1] 2 3 ... 10